onsdag den 26. januar 2011

Kaffesirup - med appelsin

Denne orangesirup giver et lille appelsin-kick til din kaffe, cappuccino eller latté. Siruppen er også lækker som topping på pandekager eller is, og som marinade til f.eks. friske jordbær i en dessert. 


1½ dl appelsinsaft
1½ dl sukker


Når sukker-appelsinsaften bobler sætter du minuturet på og lader blandingen boble i 5 minutter. Det er ikke nødvendigt at røre under tilberedningen.

Hvis du koger blandingen længere end de 5 minutter bliver siruppen for tyk - eller stenhård når den afkøles. Så tiden er en vigtig detalje.

Når siruppen er færdig hældes den på en skoldet flaske eller glas med tætsluttende låg. Opbevares ved stuetemperatur. Siruppen kan fint holde sig en uges tid.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Yes, det er en super sirup, jeg har lavet en lille variation af denne sirup.
    Se den på min blog.

    Men det er en super sirup...

    mvh.
    Rune
    kaffeblogger
    www.cafezinho.dk

    SvarSlet
  2. Hej Rune,
    Ja, den er super, og kan anvendes til flere forskellige ting. Spændende at pifte den lidt op med en gang Southern Comfort, det må jeg prøve engang.

    Dbh
    Charlotte

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...