søndag den 30. januar 2011

Meatball sub sandwich - Chicken parmigiana style

Frankies Diner på Manhattan serverer de skønneste meatball sub sandwiches, og her er min finjusterede udgave af den amerikansk-italienske sandwich, som har hjemme på østkysten og i særdeleshed i "The Big Apple". Og jeg er enig med Joey fra "Friends" i at: "half the taste is in the smell"


4 pers.
Meatballs:
450 g hakket kylling
1 dl fintrevet parmesan
1 dl rasp
1½ tsk salt
1½ tsk all round
1 tsk oregano
1 tsk timian
1 tsk basilikum
1 håndfuld hakket persille
1 æg
2-3 spsk olivenolie


Sauce:
1 ds hakkede tomater
2 fed hvidløg
2 spsk hakket frisk basilikum
chili efter smag
salt og peber


Parmesan til gratinering


Brød: 4 store eller 8 små aflange sub-rolls, flutes bagt af en blød bolledej eller lignende. 


Rør kylling med parmesan, krydderier og rasp. Saml farsen med æg og olie og form dem til aflange, lidt flade kødboller af lidt mere end valnøddestørrelse. Læg kødbollerne på en bageplade på et stykke bagepapir og bag dem ved 200° i 15 minutter. 
Bland ingredienserne til saucen i en gryde. Kog det godt igennem og lad den reducere lidt mens kødbollerne steges.
Når kødbollerne er stegte vendes de i tomatsaucen. Flæk brødene på langs. Skær evt. en kile ud af brødet for at skabe plads til kødbollerne. Læg kødbollerne i brødet. Put lidt ekstra sauce over og drys til sidst med revet parmesan. Gratiner i ovnen til osten er smeltet og brødet er sprødt. 


Serveres varme - husk servietter!! ;o)


Velbekomme! 



1 kommentar:

  1. Jeg elsker meatballsubs - ok jeg er vild med subs i det hele taget :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...