søndag den 23. januar 2011

Spanske tun-kødboller i tomatsauce

"Albóndigas de atún en salsa de tomate" er Spaniens bud på havets udgave af spaghetti og kødboller. Fiskebollerne er krydret med persille og revet, finthakket citronskal og saucen får lidt bid af et drys cayennepeber. Gør dig selv en tjeneste og brug frisk, fersk tun. 


4 pers.


500 g tunsteaks (fri for ben og skind)
(eller 2 dåser tun i vand)
1 lille løg, hakket meget fint
4 spsk olivenolie
6 spsk blødt rasp*
2 spsk hakket persille
1 spsk revet og finthakket citronskal
3 spsk mælk
1 æg
1½ dl mel (til panering)


Sauce:
1 løg, hakket fint
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
1 spsk hakkede krydderurter (oregano, timian og persille)
cayennepeber eller paprika efter smag
salt og peber


*Blødt rasp er frisk, hvidt brød der er smuldret. Har du ikke egnet brød ved hånden så brug lidt mindre mængde almindelig rasp og blød det op et par minutter med mælken. Tilsæt i så fald 1 spsk. mælk ekstra. 


Start med at skære løget til fiskebollerne helt fint. Steg dem blanke i olien ved lav varme så de ikke tager farve. Tag dem herefter af varmen. Findel tunkødet f.eks. i en foodprocessor, men pas på ikke at lave det til mos. Der skal være lidt tekstur i farsen. Bruger du dåsetun så del det med en gaffel - igen- ikke for fint. Bland de afkølede løg i fiskefarsen og tilsæt de øvrige ingredienser. Tril farsen til valnøddestore boller og rul dem i melet. Der bliver ca. 24 kødboller af denne portion.


Svits løget til saucen i olie til de er klare. Tilsæt hvidløget et minuts tid før resten af ingredienserne blandes i. Lad saucen stå og småsimre og reducere lidt mens du steger tunbollerne på en pande med olivenolie. Steges gyldne og brune. Ryst af og til panden for at vende bollerne. 


Serveres til pasta. Drys med persille og pynt evt. med lidt citron julienne. 


Velbekomme! 2 kommentarer:

 1. Spændende med tunbollerne, det må helt sikkert prøves engang :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Jeg synes de smager rigtig godt, bare man deler tunen lidt groft....ellers bliver de lidt "mousse"-agtige indeni, hvilket er lidt ærgeligt.

  Dbh
  Charlotte

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...