søndag den 23. januar 2011

Amerikanske pandekager - Fluffy

I min amerikanske familie fik vi altid belgiske vafler eller pandekager til morgenmad i weekenden. Vaflerne blev lavet af samme dej som pandekagerne, så det var bare et spørgsmål om udseendet og oftest var det vaflerne der vandt. Da jeg ikke selv har et vaffeljern til belgiske vafler er her den flade udgave....og du har ret....der er ingen fedtstof i andet end den klat smør du selv smider ovenpå til sidst. 


18 små pandekager


3 æg
125 g mel (gerne 1/3 groft mel)
1 toppet tsk bagepulver
1 spsk sukker
1½ dl mælk, evt. kærnemælk
1 nip salt

Til servering:
Ahornsirup
Smørklatter og /eller creme fraiche
Evt. bær og/eller marmelade

Del æggene i hvider og blommer.
Smid et nip salt i hviderne og pisk dem stive.
Rør resten af ingredienserne sammen med blommerne og vend til sidst de piskede hvider i. Dejen bliver tyk og luftig. 
Sæt en god non-stick pande på lav - mellem varme. 
Når panden er varm lægges dejen på. En pandekage på 8-10 cm = 1 stor spsk. dej. Der kan være 3-4 pandekager af gangen på en almindelig størrelse pande. Fordel dejen så pandekagen bages ensartet. Bag dem til de er gyldne på begge sider. Server straks eller hold dem varme (tildækket) indtil servering. Pandekagerne kan sagtens laves på forhånd og lunes (igen - tildækket) inden serveringen f.eks. til en brunch, så du ikke er slavebundet i køkkenet. Denne udgave er ikke så sød, og du kan selvfølgelig tilsætte mere sukker hvis du ønsker det. Jeg foretrækker selv at søde dem med marmelade og/eller ahornsirup efter bagning.

Velbekomme!

4 kommentarer:

 1. Kan de virkelig steges uden fedtstof?

  :-) Eva

  SvarSlet
 2. Jep....jeg bruger ikke en eneste dråbe fedtstof....andet end den lille klat smør jeg har lagt på toppen efter stegning. Men det kræver at du har blusset på ABSOLUT laveste varme. Faktisk finder jeg at det er en direkte ulempe at bruge fedtstof under stegningen. Da de er så luftige ville de suge voldsomt meget fedtstof i sig og blive enormt tunge og fedtede. Det vil du også se når du hælder siruppen over.... kort tid efter ser de nærmest "tørre" ud, men den gode sirup ligger inden i :o)

  SvarSlet
 3. Amerikanske pandekager er mine yndlings! Jeg vil prøve at bage dem efter din opskrift næste gang. Dejlig blog du har med mange skønne opskrifter.
  Hilsen Lene (agerbager)

  SvarSlet
 4. Håber de smagte. Og tusind tak for de pæne ord :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...