onsdag den 26. januar 2011

Ærtesuppe

Det er ikke Londons smog der her er tale om, men derimod en dejlig, forårsgrøn ærtesuppe, som kan spises mens man drømmer om sol og sommer her i den grå og kolde vinter. Det er en god måde at få en masse grønne vitaminer indenbords. 


2 pers.


4 dl kraftig kyllinge/hønsefond.
eller
4 dl vand 
1 hønsebouillonterning


400 g fine grønne ærter
1-2 spsk. hvid balsamico
1 tsk. salt
1 knsp peber


Cremefraiche
Chorizo/bacon
Ristede og salte græskarkerner eller pinjekerner


Bring fonden/bouillonen i kog og smid ærterne i. Kog dem 2-3 minutter. Rist et par skiver chorizo eller bacon og hak det fint. æg det på et stykke fedtsugende papir.
Blend suppen jævn. Tilsæt 1 spsk. balsamico, salt og peber. Smag suppen til og tilsæt eventuelt mere balsamico hvis suppen synes for sød. Er suppen for tyk spædes den op med mere fond/bouillon eller kogende vand. Slut af med en skefuld creme fraiche på toppen og drys med chorizo/bacontern og græskar/pinjekerner.


Serveres med brød, eller som her med quesadillas med lagret ost og chorizoskiver. 






Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...