lørdag den 29. januar 2011

Krydret øl-kage

Nu er det ikke altid at to gode ting er lige så godt hvis man kombinerer dem. Men det er absolut ikke tilfældet med øl-kage. Denne kage er lækker, saftig, blød og krydret.....og så er den NEM NEM NEM. Der ud over holder den sig frisk i 3-4 dage. Så hvad venter du på??? 




500 g farin
500 g mel
2 tsk kanel
½-1 tsk kardemomme
½ tsk stødte nelliker
½ tsk stødt ingefær
2 tsk natron
1 æg
1 øl (pilsner)


Rør ingredienserne sammen, hæld dejen i to 1-liters forme og bag kagen i 45-50 minutter ved 180°


Lad kagen køle godt af inden du skærer i den. Læg den i en frysepose mens den stadig er varm for at bløde skorpen (som bliver lidt hård pga. farinen) en smule. Er nok egentlig bedst "dagen derpå". Opbevares i en lukket frysepose 3-4 dage - hvis der er noget tilbage.   ;o)

Nogle ynder at smøre skiven med lidt smør - personligt synes jeg ikke om det, men nu er idéen givet videre. 


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...