Til en brunch hører sig også en yoghurt med frugt og knas. Her en version med hjemmelavet blåbær-sylt (som med fordel kan forberedes dagen før) og en simpel honningristet müsli. Bærtypen kan du selvfølgelig selv variere, ligesom du selv bestemmer hvad der skal knase i müslien.
Lyn-sylt (4 pers.)
2½ dl blåbær
1 dl sukker
½ dl vand
evt. appelsin- eller citronsaft
Müsli (4 pers.)
1 dl havregryn (gerne grovvalset)
½ dl hakkede nødder (mandler, hasselnødder o.l.)
½ dl revet kokos
2-2½ tsk. neutral olie
6 tsk. flydende honning (jeg foretrækker agave)
½ liter yoghurt, gerne græsk
Kog blåbær, vand og sukker til det har den ønskede konsistens.
Smag til med sukker og evt. lidt appelsin/citronsaft. Lad den køle af og sæt den på køl. Du kan selvfølgelig også bruge en færdig blåbærmarmelade. ;o)
Varm olie og honning op på panden og rist havregryn, nødder og kokos til det får en gylden farve. Stil til afkøling. Müslien er bedst ved stuetemperatur.
Anret det hele i et glas: Blåbær i bunden, yoghurt i midten og müsli på toppen.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar