søndag den 23. januar 2011

Yoghurt med lynsyltede blåbær og hjemmelavet honningristet müsli

Til en brunch hører sig også en yoghurt med frugt og knas. Her en version med hjemmelavet blåbær-sylt (som med fordel kan forberedes dagen før) og en simpel honningristet müsli. Bærtypen kan du selvfølgelig selv variere, ligesom du selv bestemmer hvad der skal knase i müslien. 


Lyn-sylt (4 pers.)
2½ dl blåbær
1 dl sukker
½ dl vand
evt. appelsin- eller citronsaft


Müsli (4 pers.)
1 dl havregryn (gerne grovvalset)
½ dl hakkede nødder (mandler, hasselnødder o.l.)
½ dl revet kokos
2-2½ tsk. neutral olie
6 tsk. flydende honning (jeg foretrækker agave)


½ liter yoghurt, gerne græsk




Kog blåbær, vand og sukker til det har den ønskede konsistens. 
Smag til med sukker og evt. lidt appelsin/citronsaft. Lad den køle af og sæt den på køl. Du kan selvfølgelig også bruge en færdig blåbærmarmelade. ;o)


Varm olie og honning op på panden og rist havregryn, nødder og kokos til det får en gylden farve. Stil til afkøling. Müslien er bedst ved stuetemperatur. 


Anret det hele i et glas: Blåbær i bunden, yoghurt i midten og müsli på toppen. 


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...