lørdag den 29. januar 2011

Amerikanske pandekager - Filled

Blåbær, creme fraiche og ahornsirup.... Sprøde majs, sirup, og saltet bacon er bare et par idéer til hvordan disse pandekager kan anrettes. Denne udgave af de små amerikanske pandekager er fyldte. Mulighederne for fyld er mange og valget er dit. Denne udgave bør tilberedes uden fedtstof under stegningen. De ser lidt tunge ud på billedet da jeg har brugt 1/3 fuldkornshvedemel, men de er utroligt bløde og luftige.


18 små pandekager

Nogle rynker på næsen af kombinationen af majs, sirup og bacon.
Men PRØV DET - gerne med en klat creme fraiche!!
Er det i sæson så lov mig at bruge friske majs direkte fra kolben

3 æg
125 g mel (gerne 1/3 groft mel)
1 toppet tsk bagepulver
½ spsk sukker
1½ dl mælk, evt. kærnemælk
1 nip salt


Fyld idéer:
Majs
Bacon
Banan
Syltede æbler
Revet chokolade
Blåbær
..... du sætter grænsen.

Til servering:
Ahornsirup
Smørklatter og /eller creme fraiche
Bacon, bær eller marmelade

Del æggene i hvider og blommer.
Smid et nip salt i hviderne og pisk dem stive.
Rør resten af ingredienserne sammen med blommerne og vend til sidst de piskede hvider i. Dejen bliver tyk og luftig. 
Sæt en god non-stick pande på lav - mellem varme. 
Når panden er varm lægges dejen på. (Du skal ikke bruge fedtstof) En pandekage på 8-10 cm = 1 stor spsk. dej. Der kan være 3-4 pandekager af gangen på en almindelig størrelse pande. Fordel dejen så pandekagen bages ensartet. Læg fyldet ovenpå pandekagerne før de vendes. Bag dem til de er gyldne på begge sider. Server straks eller hold dem varme (tildækket) indtil servering. Pandekagerne kan sagtens laves på forhånd og lunes (igen - tildækket) inden serveringen f.eks. til en brunch, så du ikke er slavebundet i køkkenet. Disse Jeg foretrækker selv at søde dem med marmelade og/eller ahornsirup efter bagning.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...