Soja og honning giver sammen med hvidløg et lækkert pift til den dampede laks. Kartoflerne er forkogte og bliver ekstra sprøde udenpå af sesamfrøene og er samtidig smørbløde indeni. Urtedressingen får rollen som sauce til denne ret og den friske spinat både pynter og smager skønt.
2 pers.
2 lakse portioner uden skind
Passende mængde kartofler
Sesamfrø
Olivenolie
Citronsaft
Friske spinatblade
Marinade til laksen:
2½ tsk honning
4 tsk soja
1 tsk olivenolie
1 fed hvidløg
Urtedressing:
4 spsk mayonnaise (whip)
4-5 spsk creme fraiche
1 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
Persille - efter smag
Dild - efter smag
Tænd ovnen: 200°
Kog kartoflerne 18-20 minutter i saltet vand.
Rør urtedressingen sammen og stil den på køl indtil servering.
Rør marinaden sammen. Dup fiskestykkerne tørre og læg dem oven på et stort stykke bagepapir i et lille ovnfast fad. Hæld marinaden over. Efter 10 minutter vendes stykkerne. Herefter lukkes bagepapiret omkring fisken og bindes sammen, så fisken bliver dampet i ovnen.
Når kartoflerne er kogte hældes de i et dørslag og får lov til at dampe godt af. Herefter vendes de i olivenolie og trilles i sesamfrø. Læg dem i et oliesmurt/sprayet ovnfast fad.
Stil kartoffelfadet og lakse-pakken midt i den opvarmede ovn i 20 minutter.
Skyl spinatbladene og læg dem til tørring på et viskestykke.
Anret en tallerken med spinatblade. Dryp med en lille smule olivenolie og citronsaft. Læg laks, urtedressing og kartofler ovenpå bladene og server.
Velbekomme!
Uhm, det ser godt ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Laksen får en lidt sjov kulør af sojaen..... men det opvejes hurtigt af smagen ;o)
SvarSlet