søndag den 9. januar 2011

Pesto Calabrese

Sød, rød peber, ricotta, parmesan og et strejf af chili er ingredienserne i denne syditalienske cremede pesto som gør sig særdeles godt med kogt pasta. 


1 hel rød peber (stor)
1-1½ dl ricotta
1 dl parmesan
1 dl pecorino*
1-1½ tsk olivenolie
chili - efter smag
salt og peber


*Pecorino er en hård italiensk fåremælks-ost  der i konsistens minder om parmesan, men er lidt skarpere i smagen. De fleste velassorterede supermarkeder har pecorinoen på hylderne. Hvis du ikke kan/vil investere i begge oste så brug dobbeltportion parmesan.


Vask den røde peber godt. 
Put den i en gryde med 2-3 cm vand i bunden. Læg låg på og varm vandet til kogepunktet. Kog peberfrugten i 5 minutter. Lad den derefter afkøle helt under låg. Når peberfrugten er afkølet kan du nærmest gnide skindet af med hænderne. Driller det lidt så skrab det sidste kød af med en ske. Lad være med at skylle peberfrugts-kødet, da du så vasker den aromatiske saft ud af det. 
Put peberfrugtkødet op i en foodprocessor eller en blender sammen med ricotta, parmesan og olie. Kør til det er en cremet masse.  Smag til med salt, peber og chili. 


Bland pestoen i nykogt pasta, 
tilsæt eventuelt lidt stegt kylling 
og høvl lidt ekstra parmesan over 
den færdige, lune pasta salat. 
Server med en salat og/eller groft brød.


Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Uhm, det lyder rigtig godt :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Det er et dejligt alternativ til den sædvanlige pesto genovese synes jeg. :o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...