lørdag den 1. januar 2011

Italiensk kylling med parmesankartofler og langtidsbagte tomater

Denne italiensk inspirerede oregano og hvidløgs krydrede kylling er super nem og dufter og smager herligt. De parmesan-basilikum rullede kartofler får et skønt pift af tomaterne som har ligget og hygget sig mellem dem i kyllingens hvidløgssky i ovnen i et par timer

4 pers.

1 hel kylling
5 tsk oregano
3 fed presset hvidløg
2 tsk flagesalt
2 spsk olivenolie

800 g baby kartofler
2 spsk olivenolie
1½ dl fintrevet parmesan
6 tsk basilikum
2 tsk fint salt

1½ bakke cherrytomater
Sorte og grønne oliven

Rens kyllingen og dup den tør.
Rør oregano, salt, hvidløg og olivenolie sammen. Gnid kyllingen ind i blandingen og læg den i en stegeso der på forhånd er sprayet eller penslet med lidt olivenolie. (Har du ikke en stegeso så dæk det ildfaste fad med et stykke tætsluttende stanniol inden den sættes i ovnen)

Skrub kartoflerne, skyl dem godt og dup dem tørre. Put dem i en plasticpose med olivenolien og arbejd olien godt rundt om alle kartoflerne.
Bland parmesan, salt og basilikum i en skål. Rul kartoflerne i parmesanblandingen og læg dem i fadet ved siden af kyllingen. Fordel tomaterne mellem kartoflerne.

Sæt hele herligheden i ovnen i 2 timer ved 180°. Server med grønne og sorte oliven.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...