onsdag den 5. januar 2011

Rødbedesuppe med peberrodscreme og parmaskinke

Tænk at man kan lave noget så rødt af helt naturlige ingredienser. Den knaldrøde farve ser knaldgodt ud sammen med den hvide peberrodscreme. Parmaskinkens salthed og peberrodscremens "riv i næsen" spiller godt op imod rødbedernes let sødlige og jordagtige smag. 

4 pers.
600 g rødbede
200 g kartoffel
1 løg
1 liter kraftfuld suppe
1 fed hvidløg
1½ tsk. salt
200 g pastinak
4 laurbærblade
citronsaft, rødvinseddike eller balsamico 
salt og peber


Parmaskinke

Skræl rødbeder, pastinakker, kartofler og skær dem i 1 cm tykke skiver. (Brug evt. latexhandsker når du skræller rødbederne for at undgå røde fingre ;-)) 
Pil og del løg og hvidløg i kvarte.
Put det hele i en gryde sammen med laurbærbladene og salt. Hæld suppen ved. Varm suppen op til kogepunktet og lad den simre i 40 minutter. 
Steg parmaskinken let på en varm pande tilsat en lille smule olivenolie
Blend suppeblandingen.
Smag til med citronsaft/rødvinseddike, salt og peber 

Anret suppen med peberrodscreme og den ristede parmaskinke og server med et stykke godt brød.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Uhmm, ja det er heller ikke så længe siden vi fik rødbedesuppe - smuk og dejlig på samme tid, ren win win :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ja, det er både en fryd for øjet og for ganen. ;o)

    Dbh
    Charlotte

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...