søndag den 2. januar 2011

Kaffesirup - med vanilje

For 15 år siden blev jeg for første gang præsenteret for kaffesirup da jeg boede i USA. Siruppen giver kaffen et strejf af vanilje som er sååå skøøøn Da produktet ikke var let at finde i DK da jeg kom hjem....og det man fandt var (og er stadig) meget dyrt, måtte Frk. Berg jo ty til den (mindst lige så lækre) "homemade version" Her er min udgave af vaniljesiruppen. 

Cappucino og vaniljesirup


1 dl vand
1 dl sukker
1 stang vanilje







Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Put korn, vanilje, vand og sukker i en gryde og bring det til kogepunktet.
Når sukkervandet bobler sætter du minuturet på og lader blandingen boble i 5 minutter. Det er ikke nødvendigt at røre under tilberedningen.

Hvis du koger blandingen længere end de 5 minutter bliver siruppen for tyk - eller stenhård når den afkøles. Så tiden er en vigtig detalje.

Når siruppen er færdig hældes den på en skoldet flaske eller glas med tætsluttende låg. Opbevares ved stuetemperatur. Siruppen kan fint holde sig en uges tid.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...