fredag den 7. januar 2011

Cremet broccolisuppe

Denne skønne, grønne suppe er for rendyrkede broccolielskere. Selvom den ligner en million tager det kun ca. 15 minutter at kreere den. Den er dejligt mættende og kan sagtens gøre det ud for et måltid i sig selv, hvis den serveres med et stykke godt brød....og eventuelt lidt ristet bacon på toppen, hvis der er kødfri-forskrækkede medlemmer i husstanden. Du kan også servere i mindre skåle/kopper og bruge den som forret. 
1 portion
200 g broccoli
25 g løg i tynde skiver
3 dl kraftig hønsefond/bouillon
½ dl mælk eller fløde
citronsaft (kan udelades)
1 spsk creme fraiche


evt. bacon og brød.

Steg løgene blanke i en tsk olie. Del broccolien i små buketter og put den i en gryden sammen med løgene. Hæld fond/bouillon ved og bring det til kogning. Kog i 6-7 minutter. Hæld væsken fra (gem det). Smid broccoli og løg i en blender. Tilsæt mælk/fløde og 1-1½ dl af den kogende fond. Blend suppen cremet. Tilsæt evt. mere fond hvis suppen ønskes tyndere. Smag til med salt og citronsaft. Server med en klat creme fraiche og drys eventuelt med lidt ristede bacontern. 

NB! Hvis du gerne vil tage toppen af "kål-smagen" så kog broccolien i vand og smid det væk efter kogning og lav derefter en broccoli-fri bouillon til at bruge i den færdige suppe. 


Velbekomme! 

2 kommentarer:

  1. Øj, den ser skøn ud! Hvis det ikke var fordi, jeg lige har brugt det sidste broccolihoved til noget helt andet, så havde jeg straks sat en portion over ;-)

    SvarSlet
  2. Det er i hvert tilfælde en genganger her i huset. Hurtigt, lækkert, nemt.... og så er samvittigheden helt i orden bagefter også. ;o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...