1 portion
200 g broccoli
25 g løg i tynde skiver
3 dl kraftig hønsefond/bouillon
½ dl mælk eller fløde
citronsaft (kan udelades)
1 spsk creme fraiche
evt. bacon og brød.
Steg løgene blanke i en tsk olie. Del broccolien i små buketter og put den i en gryden sammen med løgene. Hæld fond/bouillon ved og bring det til kogning. Kog i 6-7 minutter. Hæld væsken fra (gem det). Smid broccoli og løg i en blender. Tilsæt mælk/fløde og 1-1½ dl af den kogende fond. Blend suppen cremet. Tilsæt evt. mere fond hvis suppen ønskes tyndere. Smag til med salt og citronsaft. Server med en klat creme fraiche og drys eventuelt med lidt ristede bacontern.
NB! Hvis du gerne vil tage toppen af "kål-smagen" så kog broccolien i vand og smid det væk efter kogning og lav derefter en broccoli-fri bouillon til at bruge i den færdige suppe.
Velbekomme!
Øj, den ser skøn ud! Hvis det ikke var fordi, jeg lige har brugt det sidste broccolihoved til noget helt andet, så havde jeg straks sat en portion over ;-)
SvarSletDet er i hvert tilfælde en genganger her i huset. Hurtigt, lækkert, nemt.... og så er samvittigheden helt i orden bagefter også. ;o)
SvarSlet