fredag den 28. januar 2011

Farsrulle i baconjakke med feta og persille i inderlommen og raspede rapskartofler

Prøv at sige: "raspede rapskartofler" 5 gange hurtigt efter hinanden.  ;o)
En let og lækker farsret der kan tilberedes med okse- eller svinefars. Fyldet og frakken giver saft og smag til kødet og raspen giver kartoflerne lidt ekstra knas. 


2 personer


300 g kartofler
2 tsk rapsolie
1 spsk rasp
salt


Farsrulle:
200 g svine-, kyllinge- eller oksekød
1 spsk mel
1 nip salt
2-3 drej fra peberkværnen
2 spsk mælk
50 g feta
1 fed hvidløg, fint hakket
½ dl hakket persille
3 skiver bacon


Yoghurtsauce
1 dl yoghurt eller creme fraiche
1 fed hvidløg, fint hakket (kan udelades)
1 tsk citronsaft
½ dl hakket persille
salt og peber


Salat eller grønt


Sæt ovnen på 225°
Rør yoghurtsaucen sammen og lad den trække på køl til servering.
Skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend dem i olien. Drys med rasp. Fordel dem i et ovnfast fad og sæt dem i den varme ovn. Bages i 15 minutter før farsrullen lægges ved og bager derefter videre til farsrullen er klar.


Rør fars med mel, salt, peber og mælk. Tryk den ud på et stykke bagepapir så den bliver ca. 15x20 cm.
Smuldr feta i midten på den lange led. Drys med den hakkede hvidløg og persille. Rul farsen omkring fyldet og læg baconen på den lange led eller sno den rundt om farsrullen. Læg rullen ned ved siden af kartoflerne (eller i eget fad) og bag det i 25-30 minutter. 


Server med grønt efter eget ønske. 


Velbekomme! 

1 kommentar:

  1. Helt fantastisk ret, som både børn og voksne elskede. Serverede bønnesalaten med feta, mandler og rødløg til - mums :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...