torsdag den 24. februar 2011

Spaghetti Aglio Olio

Italienerne kan simpelthen bare det der med at lave simpel og velsmagende mad. Der skal ikke mange ingredienser til og denne hvidløgsspaghetti kan laves på under et kvarter og smager superskønt. Denne udgave er med peperoncino - så teknisk set er det en "Spaghetti Aglio olio e Peperoncino" - peperoncinoen kan selvfølgelig udelades hvis du ikke vil have chili-kicket men blot en klassisk Aglio Olio




2 pers
250 g spaghetti
2-3 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 dl hakket persille
1 dl fintrevet parmesan
tørrede peperoncino-flager
salt 
peber



Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Skær hvidløget i tynde skiver og smid dem på panden med olivenolien. Varm det op ved middel varme indtil hvidløget får en gylden brun farve. Hvidløget må endelig ikke brankes, da det vil efterlade en bitter smag.
Hak persillen og riv parmesanen mens pastaen og hvidløget tilberedes.
Hæld spaghettien i et dørslag og lad det dryppe godt af. Skyl ikke spaghettien. Stivelsen der sidder derpå hjælper med at binde hvidløgsolien. Hæld spaghettien i en skål, giv det en god omgang peber og et drys salt og overhæld det med olien. Drys persille, peperoncinoflager og parmesan over og vend det hele sammen.
Server med det samme.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...