søndag den 6. februar 2011

Ginger Snap Cookies

Disse ingefær småkager er dejligt krydrede og gør sig godt til en kop kaffe. De er sprøde og alligevel lidt "seje" at tygge i og dufter helt fantastisk. Den friske ingefær giver et lille "zing" i cookien, men er på ingen måde for dominerende

50 cookies

350 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk nellike
1 tsk kanel
1½ – 2 spsk. fintrevet frisk ingefær
1 knsp. salt
200 g rørsukker
125 g smør
3/4 dl lys sirup
1 æg


Start med at smelte smørret i en gryde. Så snart det er smeltet tilsættes siruppen og gryden tages af varmen.  Lad det svale lidt af. Sigt mel, bagepulver, natron, stødt nellike og kanel. Riv ingefæren fint og bland den i melblandingen. Tilsæt smørsiruppen og rør dejen. Rør ægget i til sidst. Dejen er meget fedtet og svær at arbejde med lige efter sammenrøring, men bliver mere fast og nemmere at arbejde med efter 20 minutter i køleskabet. 
Når dejen er kølet af trilles den til 50 valnødde-store kugler som trykkes lidt flade. Læg dem med god afstand - de flyder helt ud og bliver ca. 6-7 cm i diameter i ovnen. Der kan der max være 20 på en bageplade...medmindre du ønsker én stor "små"kage.  

Bag kagerne ved 180° i 10-12 minutter. Hold godt øje med dem de sidste minutter og tag dem ud når de bliver let gyldne. 
Når de kommer ud af ovnen trækkes bagepapiret over på en rist og først når de er kølet en smule tages de af papiret - ellers krummer de sig omkring risten. Bag én plade af gangen.

Som en variation kan du tilsætte en håndfuld hakkede nødder. 

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...