tirsdag den 8. februar 2011

Kanelkrydret kylling kogt i ale

Kanelkrydret kylling i ale med selskab af løg og champignon lyder måske som en lidt sjov kombination, men det smager dejligt og kødet bliver både mørt og saftigt. Her serveret med fuldkorns cous-cous rørt med smør og persille og gulerødder stegt i citrus, sirup og timian. 


3 pers


400 g kyllinge inderfilet
eller 6 kyllingelår
½ spsk olivenolie
2 tsk timian
2 tsk kanel
salt og peber
2 fed hvidløg
1 løg 
1½ dl ale
3 dl hønsekødsbouillon
150-200 g champignon
½ spsk citronsaft


Rør olivenolie med timian, kanel, hvidløg salt og peber. Vend kyllingestykkerne heri. Varm lidt olivneolie op i en pande og brun kødet. tilsæt løgene og steg videre et par minutter. Hæld øl og bouillon ved og lad retten småkoge i 20 minutter (45 minutter hvis du bruger lår. Her kan det blive nødvendigt at tilsætte lidt ekstra bouillon) Når der er 10 minutter tilbage tilsættes champignonerne og citronsaften. 


Server til ris, kartofler eller som her med fuldkorns cous-cous rørt med persille og smør og ovnstegte gulerødder med citrus, sirup, hvidløg og timian.
Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Uhm, jeg syntes det lyder som en fuldstændig fremragende kombination :-)

    SvarSlet
  2. Dette er faktisk en opskrift jeg ikke havde prøvet før - ulig langt de fleste herinde - men det er BESTEMT ikke sidste gang jeg laver den. Tror faktisk den er meget tæt på at være en ny kyllinge-favorit. Ved ikke om det er ale´n der gjorde det....men kødet var simpelthen så saftigt og mørt.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...