torsdag den 24. februar 2011

Lyn grovbrød

Nogle gange er der ikke tid til at lave de lækre langtidshævede brød, og så er det rart at have en hurtigudgave også. Dette brød er færdig på en god times tid og er en udmærket substitut i en håndevending.



3 dl mælk
25 g gær
1/3 dl olie
1 æg
1½ tsk salt
1 spsk sukker/honning
150 g fuldkornshvedemel
300 - 350 g hvedemel




Lun mælken og rør gæren ud heri.
Tilsæt olie, æg, fuldkornshvedemel, sukker og salt. Rør det til en jævn grød. Tilsæt nu hvedemelet lidt efter lidt.  Dejen skal lige nøjagtig IKKE kunne æltes, men være klistret. Til gengæld skal det røres godt og længe.  Hæld dejen i en 1½ liters brødform....eller gør som jeg ofte gør: Put 2/3 af dejen i en 1 liters form og lav et par sandwichboller til madpakken ved siden af.
Lad brødet hæve i 40 minutter. Pensl det med kaffe, mælk, æg eller vand. Rids på tværs og bag det ved 200° i 25-30 minutter. (Sandwichbollerne skal selvfølgelig have lidt kortere tid).

Lad brødet køle af på en bagerist.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...