onsdag den 16. februar 2011

Øl- og urtestegt torsk/lyssej med sennep-kaperssauce

Fisken får lov til at svømme i øl, hvidløg og krydderurter inden den kommer ind i varmen og serveres med en mild og rund sennepssauce der leverer små "smagsoverraskelser" i form af sprøde, saftige kapers.


2 pers


250 g torsk eller lyssej
Her en lyssej, der dog ikke fik så meget farve på toppen da
jeg glemte at dryppe olie over den inden den kom i ovnen.
Men smagen var heldigvis den samme.  ;o)
olivenolie (til fadet)
frisk pasta


Marinade:
2 spsk hakket persille
½ tsk tørret estragon
2 fed hvidløg
4 spsk øl (pilsner)
1 tsk salt


Sauce:
2 tsk smør
4 tsk mel
3 dl fiskebouillon eller fond
4 spsk fløde
1½ spsk sennep
2 tsk kapers
salt
2 tsk koldt smør


Rør marinaden sammen og læg fisken heri. Lad fileterne marinere på køl i ca. 30 minutter - vend fisken engang imellem. 


Tænd ovnen på 250°. Læg den marinerede fisk i et ovnfast fad smurt med olivenolie og sæt den i den varme ovn i 15-20 minutter. 


Sæt vand over til pasta og kog den al dente efter anvisningen på pakken. 


Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel og rør godt. Tilsæt fiskefonden/bouillonen og rør mens det koger op. Tilsæt fløde og sennep - pisk godt mens saucen koger igennem. Smag til med salt og evt. mere sennep. Tilsæt kapers og pisk til sidst det kolde smør i saucen og tag den af varmen.


Server den stegte torsk på et leje af pasta overhældt med sennepssaucen. 


Velbekomme! 

2 kommentarer:

  1. Meget spændende med kombinationen af øl og fisk - det tror jeg ikke, jeg har prøvet. Den øllen smages i retten?

    SvarSlet
  2. Jeg synes det giver lidt "kant" til fisken...måske er det humlen der tilfører lidt bitterhed....men synes bestemt ikke det smager decideret af øl.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...