torsdag den 3. februar 2011

Karrygryde med æbler og peanuts

Svinekød og frugt passer godt sammen. Her en gryde med æble, krydret med karry og toppet med sprøde peanuts. Brug gerne æbler med syrlig smag og server karrygryden til ris eller kartofler. 


400-500 g skinkekød, nakkefilet eller mørbrad
1 løg
2 spsk hvedemel
1½ spsk karry
2 tsk salt
2 spsk rapsolie
2 dl vand
1 dl creme fraiche
2½-3 æbler (gerne syrlige)
1½ dl saltede peanuts


Bland mel, karry og salt på en tallerken. Skær kødet i mundrette stykker og vend det i melblandingen. Skær løget i strimler. 
Varm olien op i en gryde. Svits løg og kød i nogle minutter ved middel varme. Tilsæt vand og creme fraiche og lad retten simre i ca.15 minutter (alt efter hvor store kødstykkerne er selvfølgelig) under låg. Når kødet er mørt tilsættes æbler i både og de salte peanuts. Lad det hele simre videre 4-5 minutter.


Server til ris og drys gerne lidt revet kokos og en lille håndfuld rosiner. 


Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...