onsdag den 2. februar 2011

Italiensk blomkålssuppe med parmesan, citron og panchetta

Endnu en fyldig vintersuppe, fordi det varmer så dejligt i den kolde tid..... 


2-3 portioner

400 g blomkål
1 bagekartoffel
1 lille skalotteløg
1 spsk olivenolie
1 l vand eller hønsebouillon
2 laurbærblad
salt og peber
lidt citronsaft
1 tsk estragon (kan udelades)
1-1,5 dl. fløde eller mælk
1 dl revet parmesan

125 g panchetta eller bacon
kruspersille, hakket
1 tsk citronskal, revet

Del blomkålen i buketter og skræl og skær kartoffel i grove stykker.
Skær skalotteløg i små tern og steg dem blanke i olivenolie. Tilsæt blomkål, kartofler, vand eller bouillon samt laurbærblade. Koges i ca. 20 min. Tag laurbærbladene op og hæld lidt af kogevandet af. (Gem det til at tynde suppen med hvis den er for tyk efter blendning) Blend suppen med piskefløde eller mælk indtil den har en jævn konsistens. Tilsæt parmesan, estragon og citronskal. Gem eventuelt lidt citronskal og parmesan til garnering. Opvarm suppen i gryden, fortynd med kogevandet hvis den ønskes tyndere og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

Skær panchetta eller bacon i små tern og steg det sprødt.
Bland persille og evt. lidt citronskal.

Servér suppen med ristet panchetta, et drys krydderurter, revet parmesan og et stykke brød.

Velbekomme!

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...