Sprødstegte gulerødder med syrlig citrussaft og sød sirup, krydret med timian og hvidløg er nemt og lækkert grøntsagstilbehør.
2 pers.
300 g gulerødder
4 tsk rapsolie (eller anden smagsneutral olie)
4 tsk frisk eller tørret timian
1 spsk citron- eller 2 spsk appelsinsaft
1½ tsk ahornsirup (el. almindelig)
2 fed hvidløg
1-1½ tsk salt
Skræl gulerødderne og skær dem i skrå bidder. Bland olie, timian, sirup, salt, citrus og hvidløg i et lille ildfast fad og vend gulerødderne heri. Bag dem i ovnen ved 200° i 20-25 minutter.
Serveres varme som en side-dish til et varmt måltid.
Velbekomme!
Uh, det må jeg prøve. Jeg synes tit at det er svært at finde nye måder at bruge gulerødder på :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Jeg synes generelt at kogte gulerødder, bønner, ærter osv er jævnt kedelige....men der skal faktisk ikke så meget til for at gøre det hele meget mere spændende. Så den lille smule ekstra arbejde der er med at pifte grøntsagerne lidt op betaler sig efter min mening...og det er derfor noget jeg eksperimenterer lidt med. Jeg håber denne version falder i din smag. ;o)
SvarSlet