torsdag den 24. februar 2011

Bønnesalat med feta, rødløg og mandler

Bønner badet i balsamico, akaciehonning og hvidløgsolie - vendt med rødløg, feta og mandler - en dejlig blanding af syrligt, sødt, salt, sprødt og spicy - så kan man vist ikke forlange meget mere af en salat. 


2-3 pers
250 g bønner
½-1 rødløg
100 g feta 
30 g mandler


2 spsk olivenolie
1 spsk balsamico (rød eller hvid)
1 spsk akaciehonning
1-2 fed hvidløg



Kog bønnerne i let saltet vand i 4 minutter. 
Bland olie, balsamico, honning og finthakket hvidløg og hæld det over de lune, afdampede bønner. 
Skær løget i fine strimler og vend dem i bønnerne.

Lad salaten trække 20-30 minutter ved stuetemperatur og fordel smuttede, grofthakkede mandler og smuldret feta over lige inden servering. 

Velbekomme!


10 kommentarer:

  1. fantastisk, et rigtig godt alternativ til at spise andet end kogte bønner. rigtig god.

    SvarSlet
  2. Tak for de rosende ord. Det er så dejligt med noget feedback....og det lyder til at du er lige så begejstret for den som jeg selv er.

    SvarSlet
  3. SÅ LÆKKER!
    Mandlerne giver en hel vildt lækker ny smag, jeg ikke har været vant til, til bønner- super godt!

    SvarSlet
  4. Lækker lækker salat!!! Tusind tak for den lækre middag manden og jeg lige har nydt! ;)

    SvarSlet
  5. Er det rød eller hvid balsamico?

    SvarSlet
  6. Jeg har for det meste brugt rød....men også af og til hvis, alt efter hvad jeg lige har haft ved hånden. :)

    SvarSlet
  7. Super lækker salat , har lavet den mange gange og fået meget ros for den :-)

    SvarSlet
  8. Hej Lone, tak for feedback. Det er også stadig en af favotitterne her. :-)

    SvarSlet
  9. Hej Charlotte,. Bruger du friske eller frosne bønner. Mvh. Tina

    SvarSlet
  10. Hej Tina,
    Både frosne og friske bønner kan bruges. :-)
    Dbh
    Charlotte

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...