søndag den 6. februar 2011

Ratatouille og kylling med hot røget paprika

Ratatouille er en alsidig provencalsk grøntsagsret som passer til stort set alle typer kød og lys fisk. Her i en udgave tilberedt i stegeso med en hot kylling oveni. En nem ret der passer sig selv fuldstændig. 


4 personer


2 løg
4 fed hvidløg
1 rød peber
1 grøn peber
1 aubergine
1 squash
800 g tomat, hakket groft
chili efter smag
2 tsk spidskommen
1 håndfuld persille
½ håndfuld timian
½ håndfuld basilikum
3-4 laurbærblade
2-3 tsk salt
2-3 spsk balsamico
2-3 spsk akaciehonning
evt. 2 dl vand og en bouillonterning (hvis du ikke tilbereder kødet direkte ovenpå)


1 hel kylling
3 tsk hot røget paprika
2 tak salt


Skær løg og peberfrugter i strimler. Hak hvidløget groft med en kniv. Skær aubergine og squash i tykke skiver og halvér dem, eller skær dem i kvarte. Smid alle grøntsagerne op i stegesoen. Rist spidskommen på en hed pande og stød den i en morter - tilsæt. Klip krydderierne i små stykker og bland de sammen med tomaterne, (evt. bouillon), balsamico, salt og honning i sammen med grøntsagerne og rør godt rundt. 
Rens kyllingen og gnid den med salt og paprika. Læg den ovenpå grøntsagerne og luk stegesoen.


Tilberedes i ovnen i ca 2 timer ved 180°. Partér kyllingen inden servering og server fx. med ris. 


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...