mandag den 21. februar 2011

Siciliansk durumbrød

Et super nemt brød, der har lige netop det seje bid i skorpen som jeg personligt elsker ved italienske brød. Denne udgave er desuden helt uden fedtstof.  Brug det til morgenkaffen, eftermiddagskaffen eller som madbrød. Durummel har ikke den bedste hæveevne, så brødet  
hæver ikke gevaldigt, men giver i stedet den seje krumme og et dejligt mættende brød med en smuk gylden krumme. 






450-500 g fint durummel
13 g gær
3 dl lunkent vand
11 g salt
sesamfrø






Lad gæren temperere til stuetemperatur og opløs den derefter i lunkent vand. Rør gæren godt ud. Tilsæt mel og salt. Hold lidt igen med melet. Ælt dejen blød og glat. Den må gerne føles en smule fedtet.  Læg den tilbage i skålen og lad den hæve i 40-50 minutter (eller natten over i køleskab) - tildækket af film eller et vådt viskestykke. Slå dejen  ned og form den som et brød. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir og/eller drysset med mel. Fugt brødet med rigeligt vand og drys det med sesamfrø. Slå let ovenpå brødet så sesamfrøene sætter sig "fast". Lad brødet hæve i 60-70 minutter et lunt sted - igen tildækket af film eller et fugtigt viskestykke. Rids brødet med en skarp kniv og bag det i 40-45 minutter ved 200° 
Dejen kan selvfølgelig også formes til kuvertbrød og skal i så fald bages i kortere tid alt efter størrelse.


Lad brødet køle af på en bagerist i mindst 15-20 minutter inden der skæres i det. 


Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...