Lys fisk stegt i øl-dej serveret med fritter, malteddike og/eller tartarsauce er en klassisk engelsk spise. Måske fristes du til at pakke herligheden ind i en avis for at få det helt autentiske look, men lad endelig være med det. Vor tids aviser (tryksværte) er ikke egnet til madopbevaring.
2 pers
2 store bagekartofler
350 g torsk, lyssej eller tilapia
2½ dl mel
1 tsk bagepulver (toppet)
½ tsk salt
1/4 tsk cayennepeber
2-2½ dl øl
maizena (til grundpanering)
rapsolie til stegning
Rør mel, bagepulver,salt og cayennepeber sammen. Tilsæt 2 dl øl og pisk dejen fri for klumper. Tilsæt evt. den sidste ½ dl øl hvis dejen er for tyk. Når konsistensen er som en tynd, lidt sej og blank grød er den perfekt. Stil dejen på køl i mindst 15 minutter.
Varm olien op til 150°.
Skræl og skær kartoflerne i pommes frites størrelse. Læg dem på et viskestykke og tør dem let så overfladen ikke er våd.
Smid fritterne (holdvis) i den varme olie og giv dem 2-3 minutter til de er
Tag dem op og lad dem køle helt ned til stuetemperatur.
Steg dem derefter i yderligere 2-3 minutter ved 160° til de er gyldne og sprøde. Drys med salt og hold dem varme i ovnen.
Vend fisken i maizena. Ryst det overskydende af og dyp dem i øl-dejen. Lad dem forsigtigt glide ned i olien (ca 160°) og steg dem til de er gyldne og sprøde.
Server fisken med fritterne med et stænk malteddike og/eller tartarsauce
Supper is ready, guys!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar