søndag den 10. november 2013

Kyllingestang med ost og broccoli

Denne stang er en slags variant af den klassiske skinkestang her blot med kylling og broccoli inspireret af en amerikansk"chicken & broccoli bake". Stangen er velegnet som en del af en buffet eller som et let frokost i selskab med en salat. Det er også en fin måde at bruge "andendags" kyllingerester. De blå birkes gør sig godt på den gyldne butterdejsoverflade og sætter prikken over i´et. 


125 g flødeost


3-4 spsk mælk/fløde
3 tsk basilikum
1 tsk cayennepeber
1-1½ tsk salt

250 g tilberedt kyllingekød, skåret i tern
200 g dampet broccoli i små buketter
150 g revet cheddar

250 g butterdej
1 æggeblomme
2 tsk blå birkes

Rør flødeosten op med mælk/fløde, basilikum, salt og cayennepeber. Put kylling, broccoli og cheddar i og rør det sammen. 

Rul butterdejen ud i en firkant  (ca. 25x40 cm)
Læg fyldet på langs, midt på dej-firkanten. Fold først enderne op og derefter siderne..... eller skær skrå strimler ind til fyldet og flet dem hen over fyldet.

Pensl med æggeblomme og drys med de blå birkes. 

Bages ved 200°C i 25-30 minutter og lad den herefter køle lidt af inden den serveres.

Velbekomme! 

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...