tag:blogger.com,1999:blog-47096806968413979732024-03-07T10:55:22.532+01:00Bites by BergUden appetit skal man hverken spise eller elskeBerghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.comBlogger174125tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-65879196959361344232015-11-15T19:49:00.001+01:002015-11-15T19:49:05.136+01:00Fyldte peberfrugter - SpicyFyldet i disse peberfrugter har fået et ordentligt skud chili, hvidløg, majs, tomat og bønner og blev til slut gratineret med revet cheddar. Jeg elsker at bruge bønner til oksekødsretter, da jeg synes det passer helt eminent sammen. I dag har jeg brugt en halv dåse sorte bønner der var tilovers fra aftensmaden i går og en halv dåse baked beans som var tilovers fra søndagsmorgenmaden tidligere Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-59400714672832614382015-08-01T21:32:00.001+02:002015-08-01T21:32:45.545+02:00Amaretto Cherry MessDenne (superlette) dessert er inspireret af en af mine absolutte sommerdessert-favoritter: Eton Mess.
Jordbær og marengs er dog sendt på udskiftningsbænken og i stedet er kirsebær og amaretto-dryppede makroner sendt på banen. Kirsebær og amaretto er efter min mening SKABT for hinanden - og denne omgang "Mess" er bestemt en værdig modstander til originalen.
1 stor håndfuld Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-38979528358219476512015-02-20T19:42:00.001+01:002015-02-20T19:42:02.918+01:00Mørbradgryde Mørbrad, bacon, cocktailpølser og champignoner i en mild sauce af paprika, tomat og fløde. Også kendt som "Sorte gryde" og "Jægergryde" - eller som den kom til at hedde her: "Blækspruttegryde".....Forklaring følger, men ligemeget hvad du kalder den, er der her lækker vintermad i vente, med masser af smag.
8 personer
800 g svinemørbrad
150 g bacon i små tern/strimler
200 g løg i &Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-50985546984540255262015-02-20T00:05:00.002+01:002015-02-20T00:05:18.939+01:00Fastelavnsboller med chokoladeganache og hindbær/blåbærskumInspireret af Lagkagehusets fastelavnsboller med bærskum og chokoladefyld kastede jeg mig over produktionen af dette års fastelavnsboller. Resultatet blev lette, luftige vandbakkelser med chokoladeganache og et skud hindbær- eller blåbærskum.
10 stk fastelavnsboller
Vandbakkelser
1½ dl vand
75 g smør
1 tsk sukker
75 g hvedemel
2 æg
Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-36329829947547308212015-02-07T20:29:00.001+01:002015-02-08T13:07:13.821+01:00Roastbeef - Langtidsstegt - Den perfekte vej til mør og rosenrød luksusRoastbeef skal være rød så langt ud til kanten som muligt, hvis du spørger mig. Den kedelige grå farve er ikke ønskværdig. Derfor er langtidsstegning vejen frem, da det giver dig meget større kontrol over stegningen og stegens kernetemperatur. En anden fordel ved langtidsstegning er at det giver dig frie hænder til i ro og mag at tilberede tilbehøret eller underholde dine gæster.
1 stkBerghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-57216989190314185642014-10-13T19:34:00.001+02:002014-10-13T19:34:32.759+02:00Hot "One Pot" Kylling - med kartofler, linser, kikærter, kokosmælk og karryÅrstiden indbyder til varm og krydret mad. Denne hotte "One Pot"-ret, der endte som en mellemting mellem en fyldig suppe og en gryderet, startede egentlig ud som et "tøm køleskabet"-projekt men resultatet var særdeles vellykket og derfor gemmer jeg den her i min opskriftssamling, så jeg kan genskabe den en dag ved lejlighed. Ren comfort food på en våd og regnfuld aften i efterårsferien. Uhmm!!!
Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-47357023887900406872014-10-13T19:34:00.000+02:002014-10-13T19:34:07.241+02:00Tærte med røget mørbrad, forårsløg, rød peber og modnet cheddarRøget mørbrad, forårsløg og rød peber er sammen med en modnet rød cheddar er fyldet i denne farverige tærte. Egner sig godt til buffet, da den smager dejligt både varm og afkølet.
1 portion grov tærtedej
3 æg
1 dl mælk
1/2-1 tsk salt
125 g røget mørbrad
1 rød peberfrugt
1 bundt forårsløg
1 stor håndfuld cheddar
Skær forårsløg i skiver, peberfrugten og mørbradkødet i tern, riv osten Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-65841911190621360812014-10-13T19:24:00.000+02:002014-10-13T19:24:19.606+02:00Grov tærtebund - supernem og lækker.Denne tærtedejsopskrift er så nem, at det faktisk er meget mere besværligt at skulle ned og købe en færdiglavet fersk tærtedej eller en tærtedej-melblanding, da den udelukkende består af ting der allerede findes i de fleste køkkener. Og det hjemmegjorte resultat er langt mere tilfredsstillende både smagsmæssigt og for kokkens tilfredshed/stolthed.
100 g grahamsmel
100 g hvedemel
1 tsk salt
Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-80848251092312646762014-09-14T18:36:00.000+02:002014-09-14T18:36:18.737+02:00Intervalstegt culotte og cuvetteSaftigt, lyserød og super mørt kød er resultatet af denne intervalstegningsmetode, som både fungerer for kalve og okse, culotte eller cuvette. Server med dit yndlingstilbehør og hør englene synge.
Farverne på billedet snyder lidt - den var fin lyserød.
Metoden fandt jeg på Henriks gamle blog og her er metoden beskrevet så fint at jeg ikke vil forsøge at gøre ham kunsten Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-56585401021066062062014-06-21T20:50:00.001+02:002014-06-21T20:50:08.755+02:00Arabisk-inspireret spinatsalat med kikærter, granatæble og fetaSpicy og mættende salat, der egner sig godt som tilbehør til sommerens grillede fornøjelser. Ingredienserne er inspireret af de arabiske lande - spinat (som på arabisk betyder persisk urt), middelhavslandenes granatæble og feta, samt det mellemøstlige guld: spidskommen, chili og kikærter.
2 personer
150 g friske spinatblade
240 g kogte kikærter (svarer til 1 dåse)
100 g feta
3-4Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-44757415806483406462014-06-21T20:21:00.002+02:002014-06-21T20:53:52.874+02:00Vandmelonsalat med feta og syrlige rødløgDenne sommersalat er på én og samme tid sød, syrlig, salt, cremet, saftig og sprød. Den er super god til årstidens grillede kød og dejlig let som sommermad helst skal være.
Vandmelon
Feta
Basilikum
Rødløg
Pinjekerner/solsikke eller græskarkærner
Citron/eddike
Olivenolie
Skær rødløget i tynde skiver og lad dem marinere mindst et par timer på køl i rigeligt citronsaft, almindelig hvidBerghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-38389323270516779182014-02-27T00:18:00.000+01:002014-03-12T22:34:40.073+01:00Lun couscous-salat med porrer, rød peberfrugt, kidneybønner og hamburgerrygJeg er stor fan af bønner - især kidneybønner og synes at de smager ekstra fantastisk med et røget og chilihot touch. Hvilket var baggrunden for sammensætningen i denne lune couscous-salat. Som en ekstra bonus er denne ret sund og super hurtig at tilberede. Jeg bruger som regel fuldkorns-couscous - men er desværre ikke faldet over det for nyligt, så denne gang bliver det den almindelige "hvide" -Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-11105001606379994152014-02-16T19:35:00.000+01:002014-12-06T18:50:44.990+01:00Stegt flæsk (tilberedt i ovnen)Stegt flæsk med persillesovs og aspargeskartofler. En god, gammel dansk "mormor-ret" - og også traditionelt set hele Danmarks nationalspise. Flæsket steges nemt og hurtigt sprødt i ovnen og dermed slipper du for et oversprøjtet fedtet køkken efterfølgende. ;-)
Flæsk i skiver
Salt - jeg bruger Maldon flager
Peber
Varm ovnen op til 180° C - varmluft
Bank flæskestykkerne lidt flade.
Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-2046978250500113112014-02-01T20:05:00.000+01:002014-02-01T20:05:14.041+01:00Black Bean BurritoForleden faldt jeg over et tilbud på "black beans" og fik et øjeblikkeligt flashback til en mexikansk café i New York, hvor jeg for mange år siden fik en lækker, lækker "Black Bean Burrito". Derfor smed jeg et par dåser i kurven, og idag skulle burritoen så genskabes, hvilket blev en stor succes. Denne udgave er vegetarisk som den "oprindelige" fra NYC - men du kan også putte kogte kartofler Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-67871402303150628002014-01-30T20:34:00.000+01:002014-01-31T00:19:51.694+01:00Pita med karrystegt kål og 1 mio. bøfferLunt pitafyld er superskønt her i den kolde vintertid. Så hvorfor ikke benytte chancen for at fyre noget af den danske og supersunde hvidkål i skrutten? Karryen spiller rigtig godt med kålen og vil du have det endnu hottere kan du pifte det op med lidt chili ligesom jeg. Mums!
Fyld til 4 pitabrød
1 fed hvidløg
1 mellemstort løg
1 spsk olivenolie
2-4 tsk karry
200 g farsBerghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-59262649310412805842013-11-23T19:30:00.000+01:002013-11-23T19:37:00.554+01:00Pizza Americana Piccanta - Amerikansk "Cheese Pizza"Fra min tid i USA er det "Cheese Pizza" der står som det stærkeste pizza-minde, da det var min amerikanske families foretrukne. Det er stort set det vi typisk kalder en "Margherita", bortset fra at der er både mozzarella og cheddar på en Cheese pizza, fremfor blot Margheritaens mozzarella. Vi voksne gav den et ekstra grønt drys og et skud chiliflager - deraf piccanta (krydret)
400 gBerghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-85113444250362933562013-11-10T19:34:00.002+01:002013-11-10T19:34:30.655+01:00Kyllingestang med ost og broccoliDenne stang er en slags variant af den klassiske skinkestang her blot med kylling og broccoli inspireret af en amerikansk"chicken & broccoli bake". Stangen er velegnet som en del af en buffet eller som et let frokost i selskab med en salat. Det er også en fin måde at bruge "andendags" kyllingerester. De blå birkes gør sig godt på den gyldne butterdejsoverflade og sætter prikken overBerghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-75344507361583120212013-11-08T19:59:00.000+01:002014-03-16T00:49:15.510+01:00Rød peberfrugtsauce - Berg´s favoritsauceHvorfor har jeg ikke lavet denne sauce noget før? Den er jo supernem og HIMMELSK!! Mild og cremet - og med en dejlig farve ovenikøbet. Her er den serveret til babykartofler, dampede sukkerærter og ovnstegt kylling - men den vil helt sikkert også gå godt til svinekød (fx. mørbrad eller koteletter) og til en hakkebøf. I hvert tilfælde er denne opskrift en "keeper" og tilmed helt officielt "Berg´s Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-82378579857842793992013-11-08T19:35:00.000+01:002015-03-17T22:56:26.562+01:00Pommes frites krydderiGiv lidt ekstra smag til dine pommes frites eller råstegte kartofler med en hjemmelavet krydderi-salt. Jeg synes denne blanding fungerer bedst hvis jeg steger eller bager kartoflerne uden krydderierne og i stedet giver dem et godt drys STRAKS efter de kommer af varmen.
1 - 1½ dl fint salt
3-4 spsk paprika
2 spsk hvidløgspulver
3 spsk frysetørret persille
2 spsk basilikum
2 tsk stødt Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-11692325428519483042013-08-23T19:41:00.001+02:002013-08-23T19:41:11.960+02:00Karry-Chili kyllingDette er vel som sådan ikke en decideret opskrift, men blot en idé. Enhver steger jo kylling og vi har alle vores favorit - rosmarinkylling, barbequekylling, paprikakylling, citronkylling og så videre - men jeg tænkte blot at jeg ville dele min personlige favorit - for tiden.
1 hel kylling
eller
kyllingestykker med skind
Løgpulver
Madraskarry
Chiliflager
Salt
Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-61978108382482376562013-08-22T22:10:00.000+02:002013-08-22T22:10:05.852+02:00"Worlds best chicken" - Ovnstegt kyllingebryst i dijonsennep og ahornsirupJeg er faldet over denne opskrift flere gange ude på www og da den dukkede op på Pinterest forleden blev den gemt til afprøvning. At den går under betegnelsen "Worlds best chicken" er måske nok en lille bøjning af sandheden, hvis du vil have min ærlige mening, men ikke desto mindre smager den rigtig godt. Dijonsenneppen giver et skønt "zing" til kyllingen og nye kyllingeopskrifter er altid Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-40452231906404136132013-08-03T20:00:00.002+02:002013-08-03T20:00:49.580+02:00Stegt krydret citron kyllingDenne citronkylling er marineret i citronsaft, hvidløg, olivenolie, paprika, chili og krydderurter og stegt med citronskiver, hvilket virkelig pakker den med smag og et skønt frisk citrusstrejf. Idag har jeg lavet den med kyllingelår, men du kan bruge en hvilken som helst udskæring på kyllingen.
2-3 pers
Marinade
1/4 dl olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk sukker
Saften af ½ citron
½ spsk Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-86483565391433534012013-08-03T19:56:00.001+02:002013-08-03T20:10:52.513+02:00Krydrede squash- og gulerodsfritterOvnstegte grøntsager er superlækre. De får en helt særlig og koncentreret smag, når de bliver bagt. Disse "fritter" kan laves med lige netop din favorit krydderiblanding - eller blot med salt og peber. De bliver dog lidt mere spændende hvis du giver dem lidt paprika (gerne røget), basilikum, oregano, rosmarin, chili, hvidløg, spidskommen, karry, nigellafrø, cayennepeber...... Kun din fantasi Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-28750566459549795472013-07-31T20:17:00.004+02:002013-07-31T20:17:58.040+02:00Spansk kylling med chorizo, squash og kartoflerEn spansk inspireret ovnret med masser af smag, som jeg nu endelig fik taget mig sammen til at smide på bloggen. Serveret med en klat kold creme fraiche - evt. rørt med lidt presset hvidløg er denne ret et rent festmåltid.
3 pers
6-9 kyllingelår
1 stort rødløg
600 g baby kartofler
½ - 1 squash (afhængig af størrelsen)
200 g chorizo
1½ spsk oregano
Fintrevet skal af en halv (usprøjtet!)Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-4709680696841397973.post-24546414534898943252013-07-30T20:10:00.001+02:002013-07-30T20:13:29.708+02:00Grill- eller ovndampede majskolber Jeg eeeelsker majskolber, men syntes ofte det blev så "omstændigt" med at koge dem, da det jo kræver en kæmpe gryde og en masse vand. Og griller man dem bliver de nemt tørre og eller brændte. Men de problemer er nu sendt i skammekrogen - for løsningen er jo helt enkel. Damp dem i deres blade i ovnen eller på kuglegrillen. Og 1-2-3 ..... Saftige, dampede majskolber - helt uden opvask!!
Berghttp://www.blogger.com/profile/12054692199403738371noreply@blogger.com0