lørdag den 3. august 2013

Stegt krydret citron kylling

Denne citronkylling er marineret i citronsaft, hvidløg, olivenolie, paprika, chili og krydderurter og stegt med citronskiver, hvilket virkelig pakker den med smag og et skønt frisk citrusstrejf. Idag har jeg lavet den med kyllingelår, men du kan bruge en hvilken som helst udskæring på kyllingen. 

2-3 pers

Marinade
1/4 dl olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk sukker
Saften af ½ citron
½ spsk rosmarin
½ spsk basilikum
½-1 tsk paprika
½ tsk løgpulver
Tørrede røde chiliflager - efter smag
salt og peber

6-8 stykker kylling

1 mellemstort løg skåret i tynde både
½ citron i skiver


Rør marinaden sammen og marinér kødet heri. Har du tid så lad det stå og trække lidt smag i køleskabet inden stegning.
Varm ovnen op til 200°C.
Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og fordel løgbåde og citronskiver mellem kødstykkerne.
Steges i ovnen i ca. 1 time  - selvfølgelig afhængig af stykkernes størrelse.

Tip: Har du en sauce-fan i huset så spæd noget af stegeskyen op med lidt kyllingebouillon/fond og jævn det til en lækker sauce. (Vær opmærksom på at der er meget citronsaft i stegeskyen, så det er ikke sikkert du vil bruge det hele)

Server til ris, kogte kartofler, sammen med en salat eller til krydrede squash- og gulerodsfritter.

Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...