søndag den 7. april 2013

Tunmousse

Tunmousse er totalt retromad. I slut 80´erne var det den hotteste forret efter den glorværdige rejecocktail-æra. Det var "Bred ymer" og "Knæhøjt karse". Siden da er det gået lidt ned af bakke for moussen, til trods for at mange bliver helt salige, når snakken falder på den, dengang kinakåls infesterede, favorit. 
2 ds tun-i vand eller olie - du bestemmer
200 g smør
1½ dl creme fraiche
1½ tsk citronsaft
½ tsk salt
peberLad smørret få stuetemperatur inden du blander moussen, det sparer dig for en masse arbejde med at røre det ordentligt ud, og smørklumper i moussen er altså bare ikke sagen. 


Dræn tunen for vand/olie. Findel herefter kødet i en skål. Tilsæt smør, creme fraiche, citronsaft, salt og peber. Rør godt og stil moussen koldt indtil servering.


Ønsker du en lettere mousse så erstat halvdelen af smørret med ½-1 dl ekstra creme fraiche.

Ønsker du at lave en "Tunet tunmousse" (Thø-hø) kan du tilsætte en eller flere dele af følgende:  hakkede rejer, findelt røget laks, lidt hakket rå løg, finthakket rød peber, findelt hvide asparges, purløg og/eller dild.


Server for eksempel på en bund af salat mixet med asparges, tomat, rød peber og creme friache. Pynt med dild, purløg eller karse og en citronskive. 

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...