søndag den 21. april 2013

Dagen-derpå-speltboller med frø

Nybagte boller smager bare bedre, men når man som jeg ikke er det helt store "morgenmenneske" er det så som så med lysten til at stå og bage boller fra morgenstunden. Derfor er denne opskrift genial. Dejen laves nemlig aftenen i forvejen og forhæver i køleskabet natten over. Desuden slipper du for fedtede dejfingre - men har skønne nybagte boller klar på lidt over ½ time. Win-win. 


6 boller

3 dl speltmel
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 tsk salt
1 (lille) tsk sukker
1/3 pakke alm eller tørgær
2½-3 dl vand
1 spsk olieBland alle tørre ingredienser sammen (heri også tørgær hvis du anvender dette). Hæld håndvarmt vand og olie i en skål (opløs gæret heri hvis du anvender almindeligt gær). Rør de tørre dele sammen med vandet og olien. Dejen skal være sej og meget fugtig. Rør grundigt et par minutter. Dæk skålen godt til og stil den på køl natten over.

Næste morgen røres dejen godt igennem og der tilsættes eventuelt lidt ekstra mel hvis du vurderer at dejen er for flydende til at kunne "holde formen" - dejen skal dog stadig være meget "fedtet".
Beklæd en bageplade med bagepapir og lav bollerne med et par skeer - eller væd dine fingre godt i koldt vand og form dem hurtigt - hvis du er til helt kuglerunde boller.

Tænd for ovnen på 200°C  og stil bollerne til hævning i ca 20 minutter. (Det passer lige med en tur under bruseren)

Pensl bollerne med æg, mælk eller vand og bag dem i 15-18 minutter, lad dem køle lidt af og server nybagte boller til morgenmaden.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. De ser vel nok gode ud, elsker masser af kerner i brødet, især med en god skive ost på (:

    - Anne

    SvarSlet
  2. Ja, jeg elsker også nybagt kernebrød med en god skive ost. Det giver lidt at tygge på og solsikkekernerne giver sådan en dejlig nøddeagtig smag. :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...