fredag den 5. april 2013

Hjemmelavet Bounty

Der er altså bare et eller andet luksuriøst over at lave sin egen udgave af en kommerciel godte. Fordelen ved den hjemmelavede Bounty er at du selv kan regulere sødheden og kokosmelet når ikke at blive helt opløst og blødt inden det spises, hvilket giver lidt mere at tygge på. ½ af kokosfløden fra en dåse kokosmælk

1 spsk kokosolie

1-2 spsk sukker
75 g kokosmel
100 g chokolade min. 80% til overtræk
Et par dråber kokosolieStil dåsen med kokosmælk i køleskabet mindst et par timer, for at skille fløden fra mælken. Det er vigtigt at du bruger en fuldfed udgave....altså ikke en light, da denne selvsagt ikke har så meget kokosfedt i sig. 
Når "fløden" er stivnet tager du ca ½delen (ca 1 dl) og lægger i en skål. Tilsæt kokosolien og opvarm det  i mikroovnen i 15-20 sek alt efter ovnens effekt. Nu har du en blød masse som er nem at røre sukker og kokosmelet ud i.

Når det er blandet godt fordeler du massen i bunden af en 1 liters brødform beklædt med husholdningsfilm.
Fold filmen ned over så det er helt pakket ind og stil det herefter på køl i et par timer.

Når kokosmassen er stivnet helt, smelter du chokoladen over vandbad. Tilsæt en lille smule kokosolie - så bliver overfladen af chokoladen ikke så hård. Når chokoladen er klar tager du kokosmassen ud af køleskabet og pakker den forsigtigt ud. Skær blokken ud i den ønskede størrelse. Jeg fik 10 stykker af ovennævnte mængde.


Dyp de små bountyer i chokoladen, læg dem på et fad beklædt med bagepapir og stil dem på køl indtil servering. 

Vil du opbevare bountyerne over længere tid, så frys dem ned, når chokoladen er stivnet. Jeg har lagt mine i en lufttæt boks, adskilt af bagepapir og opbevarer dem i fryseren. På den måde er det nemt at tage den mængde op man skal bruge og tø dem op ved stuetemperatur i et kvarters tid inden servering.


Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...