Som regel steger jeg kyllingebryster på panden, da jeg synes det tørrer kødet lidt ud at ovnstege det. Altså medmindre man hælder en masse grønt og/eller væde ved, hvilket så til gengæld betyder at kyllingen bliver mere kogt end stegt...hvilket jeg ikke bryder mig specielt om. Men denne udgave bliver faktisk bedst i ovnen, da parmesanskorpen på toppen helst skal være sprød og gylden.
2 personer
2 kyllingebryster
1 hel grillet peberfrugt
2 fed hvidløg
Høvlet parmesan
Salt
Peber
Skær en lomme i hvert kyllingebryst med en skarp, spids kniv. Bank herefter brystet let med håndroden, så det bliver fladet lidt ud (og kan holde mere peberfrugt indebords)
Skær peberfrugten i skiver der passer i lommerne. Jeg bruger de hele, grillede peberfrugter fra glas. Der må gerne ligge et dobbelt lag peberfrugt i hvert bryst.
Snit hvidløgsfedene i tynde skiver og læg et fed ind i hver lomme og drys lidt salt og peber indeni også.
Læg kyllingebrysterne i et oliesprayet fad og dæk hvert bryst med høvlet parmesan. (Jeg bruger min kartoffelskræller til at høvle tykke spåner af med)
Bag kyllingen ved 180°C i 25 minutter og server fx.med ovnbagte kartofler og en god salat.
Velbekomme!
Uh, ser lækkert ud, det er altid lidt mere spændende med fyld i kødet :D
SvarSlet- Anne
Ja, sådan et kyllingebryst kan varieres på mange måder og bliver alt andet lige, lidt mere spændende når der er lidt guf indeni. :)
SvarSlet