søndag den 7. april 2013

Stromboli

Stromboli er den amerikanske udgave af calzone. Altså en "lukket pizza". Typisk for den originale Philadelphia stromboli er, at den er fyldt med deli-cut skinke, italiensk salami, forskellige oste og eventuelt lidt grøntsager som grillet peberfrugt og rucola eller krydderurter. Tomatsaucen, som typisk er at finde i en calzone, er udeladt, men bruges i stedet for som dip ved servering.


En portion pizzadej 
- eller en rulle færdig
100 g tyndtskåret skinke
100 g tynde pepperoni- eller chorizoskiver
150-200 g ost mix gerne gouda, edamer,
mozzarella, parmesan og/eller cheddar.
En stor håndfuld rucola
1-1½ hele grillede peberfrugter

1 æg til pensling
Evt. tomatsauce (eller ketchup) til dip.


Rul dejen ud i en 25x40 cm firkant 4-5 mm tyk. Læg skiftevis kød, ost og grønt på. Bruger du grillede peberfrugter fra glas, så sørg for at duppe dem helt tørre og skær dem i 1 cm tykke skiver inden anvendelse.
Når du lægger fyldet op så sørg for at de yderste 1½ cm dej er fri for fyld. Rul dej og fyld sammen som en roulade, fold og knib enderne og samlingen godt sammen. Læg strombolien med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl den godt med pisket æg.

Bag strombolien ved 200 °C i 20-25 minutter til  den er gylden brun og lad den herefter hvile i 5 minutter inden du skærer den ud til servering.

Server med tomatsauce og en gang salat.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...