fredag den 5. april 2013

Flødestuvet hvidkål med rød og rosa peber

Denne sidedish er lækker til snart sagt alle typer kød og en super god måde at få noget sundt kål indenbords. Du kan servere kålen sammen med ovnstegte kartofler eller helt lade den erstatte de flødestuvede kartofler. 

2-3 portioner


½ hoved hvidkål
1 lille løg (kan udelades)
1 hel rød peber
Et nip revet muskat
1 dl fløde
1 tsk salt

Rosa peberkorn til drys


Snit hvidkålen groft. Skær peberfrugten i tynde skiver. Hak løget fint. Læg alle tre dele i et ovnfast fad. Riv lidt muskat over og drys med salt. Hæld tilsidst fløden på og sæt hele herligheden i ovnen i 45 minutter ved 180°C.

Tag stuvningen ud af ovnen og drys med frisk mortet rosa peberkorn. Vær ikke bange for at putte rigeligt peber på, den rosa er meget mildere end dens sorte fætter.
Lad gerne stuvningen hvile et par minutter inden servering.



Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...