Ovnbagte kartofler er nemme og kan varieres på 1000 måder. Disse er lavet med parmesan, hvidløg og basilikum og er fulde af smag og knas. Parmesanen er lagt i bunden af fadet og kartofler er lagt ovenpå, hvilket giver ekstra crunch til parmesanen.
½ kg kartofler
1½ fed hvidløg
1½ tsk basilikum
2 tsk olivenolie¨
Parmesan
Salt og peber
Skrub kartoflerne godt eller skræl dem helt. Skær dem herefter på langs - på den bredeste side så du får størst mulig flade og fladest muligt kartoffelbåd. Dup dem helt tørre med et viskestykke eller lignende.
Pensl et fad med 1 tsk olivenolie. Høvl eller riv parmesan og læg det i bunde af fadet - vær ikke fedtet ;) Drys med basilikum og læg kartoflerne "face down" ovenpå.
Hak hvidløget fint og rør det op med 1 tsk olivenolie. Smør oversiden af kartoflerne med olien og læg gerne alt hvidløget ovenpå.
Bag kartoflerne i ovnen ved 180 °C i 45-50 minutter og server straks.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar