lørdag den 13. april 2013

Hvidløgskartofler med sprød parmesanbund

Ovnbagte kartofler er nemme og kan varieres på 1000 måder. Disse er lavet med parmesan, hvidløg og basilikum og er fulde af smag og knas. Parmesanen er lagt i bunden af fadet og kartofler er lagt ovenpå, hvilket giver ekstra crunch til parmesanen.




½ kg kartofler
1½ fed hvidløg
1½ tsk basilikum
2 tsk olivenolie¨
Parmesan
Salt og peber





Skrub kartoflerne godt eller skræl dem helt. Skær dem herefter på langs - på den bredeste side så du får størst mulig flade og fladest muligt kartoffelbåd. Dup dem helt tørre med et viskestykke eller lignende.

Pensl et fad med 1 tsk olivenolie. Høvl eller riv parmesan og læg det i bunde af fadet - vær ikke fedtet  ;)  Drys med basilikum og læg kartoflerne "face down" ovenpå.

Hak hvidløget fint og rør det op med 1 tsk olivenolie. Smør oversiden af kartoflerne med olien og læg gerne alt hvidløget ovenpå.

Bag kartoflerne i ovnen ved 180 °C i 45-50 minutter og server straks.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...