fredag den 11. marts 2011

Skildpaddeis

Toms Skildpadder er eneste smagsgiver i denne is som er for de mange slikmunde. Den milde chokoladeis får et skønt twist af skildpaddernes rom- og karamelcreme





4 skildpadder
4 past. Æggeblommer
4 spsk flormelis
3 dl fløde
2 dl mælk - let eller sød 
(eller 5 dl fløde)






Smelt skildpadderne over vandbad. 
Pisk æg og flormelis hvidt og skummende. 
Put 3 spsk fløde i skildpaddemassen og pisk resten af fløden til skum.
Rør skildpaddecremen i æggemassen, tilsæt mælk og vend tilsidst flødeskummet deri.

Hvis ikke du har en ismaskine så frys massen i en lav beholder. Når den næsten er fast så pisk den cremet med en elpisker. Gentag processen mindst 2 gange mere for at undgå iskrystaller i den færdige is.

Når den er rørt for sidste gang puttes den i en lufttæt beholder og fryses indtil servering.

Isen stilles i køleskab i 20 minutter inden servering, hvis den er dybfrossen. 

Du kan også vælge at lave isen med 5 dl fløde i stedet for 3 dl fløde og 2 dl mælk. Personligt synes jeg at den bliver for fed på denne måde, men det er jo smag og behag. 

Server fx. med friske blåbær. 

Velbekomme! 


2 kommentarer:

  1. Det er en lækker opskrift! Jeg lavede den dog kun på sødmælk, og droppede fløden! Det kan også sagtens give et godt resultat hvis man bruger en ismaskine! :)

    SvarSlet
  2. Godt at høre at du kan lide opskriften. Jeg synes det er en rigtig lækker is. Jeg har også nogle gange brugt mere mælk og mindre fløde...men har dog aldrig KUN brugt mælk. Det må jeg prøve engang. :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...