onsdag den 30. marts 2011

Crostini con fegatini di pollo

 - betyder "ristet brød med kyllingelever" -i praksis er det vel en "grov fedtfattig leverpostej" på italiensk manér. Det ser en smule tarveligt ud sådan noget stegt lever....men kombinationen af lever, citron og hvidvin smager helt fantastisk. Brug de små crostini´er som tapas eller natmad.


Her tilberedt med økologisk hanekyllingelever


2 spsk olivenolie
1 gulerod, fint hakket
½ løg, fint hakket
1 selleri stilk, fint hakket
6 kyllingelever, klippede
3 spsk rødvinseddike
1 dl tør hvidvin
2 æggeblommer (pasteuriseret)
saften af ​​1 citron
4-6 brød skiver, let ristet
salt & peber



evt. kapers til pynt



Start med at hakke løg, gulerod og selleri så fint som overhovedet muligt. 

Varm olivenolien i en stegepande. 
Tilsæt gulerod, løg og selleri steg over svag varme, under jævnlig omrøring, i ca. 5 minutter. 
Dyp kyllingeleveren i eddike og dup dem tørre med køkkenrulle. Læg dem på panden. Hæld vinen ved, rør ofte indtil leveren er stegt og holder op med at "bløde".'
Fjern kyllingeleveret fra panden og hak det fint. Hæld den hakkede lever tilbage på panden og lad det koge i 2 minutter mere. 
Pisk æggeblommer og halvdelen af citronsaften sammen i en skål. Fjern panden fra varmen og rør i æggeblomme/citron-blandingen i. Rør godt. Smag til med salt, peber og tilsæt eventuelt mere citronsaft. 
Smør leveren på det ristede brød, pynt evt. med kapers og server straks. 


Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...