onsdag den 16. marts 2011

Provencalske svampe

En fin og mager side dish til fx. røde bøffer eller stegt kylling


4 pers


500 g champignoner (gerne mark)
400 g hakket tomat (evt. fra dåse)
3 fed hvidløg
1 dl hvidvin
(eller 1/4 dl hvid balsamico og 3/4 vand)
1 tsk herbes de provence
(eller tørret rosmarin)
2 spsk friskhakket persille
salt og peber




Rens og skær champignonerne i kvarte. Steg dem på en hed, tør pande ved høj varme i ca. 5 minutter til de er blevet brunet let. Det er en god idé at gøre det af to omgange medmindre du har en meget stor pande. Svits hvidløgene med det sidste halve minut og tilsæt derefter de hakkede tomater og hvidvinen. Lad det hele koge ind et par minutter. Smag til med salt og peber. Lad de tomatmarinerede svampe køle lidt af. Drys med den hakkede persille inden servering.


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...