lørdag den 12. marts 2011

Sataysauce med marinerede kyllingespyd

Peanutbuttersauce bruges især i østlige, mellemøstlige, afrikanske og kinesiske køkkener og findes i mange variationer. Denne thailandske udgave er let sødlig, fyldig og smagfuld. 


4-6 pers


500 g kyllingekød 


Marinade:
1 spsk thai red curry pasta
½ dl sweet chili sauce
saften af ½ lime
1 spsk soja
1 spsk olie
2 spsk vand


Sauce:
1½-2 dl peanutbutter
3½ dl kokosmælk
½ løg
1-1½ tsk thai red curry pasta
1 spsk soja
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1½-2 tsk farin
saften af en lime
chili efter smag


Rør marinaden sammen. Skær kyllingekødet i mindre stykker og sæt dem på spyd. Lad dem marinere i ½ times tid. Steg dem herefter i ovnen i ca. 15 minutter ved 200°


Hak løget superfint. Bland det sammen med resten af ingredienserne og kog det op i et par minutter til saucen får den ønskede tykkelse. Smag til med ekstra limesaft og chili, hvis du ønsker. Lad ikke saucen bulderkoge for længe- så skiller den. 


Server med gulerods- og agurkestænger, brød, ovnstegte kartofler eller til en omgang ananasris


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...