Peanutbuttersauce bruges især i østlige, mellemøstlige, afrikanske og kinesiske køkkener og findes i mange variationer. Denne thailandske udgave er let sødlig, fyldig og smagfuld.
4-6 pers
500 g kyllingekød
Marinade:
1 spsk thai red curry pasta
½ dl sweet chili sauce
saften af ½ lime
1 spsk soja
1 spsk olie
2 spsk vand
Sauce:
1½-2 dl peanutbutter
3½ dl kokosmælk
½ løg
1-1½ tsk thai red curry pasta
1 spsk soja
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1½-2 tsk farin
saften af en lime
chili efter smag
Rør marinaden sammen. Skær kyllingekødet i mindre stykker og sæt dem på spyd. Lad dem marinere i ½ times tid. Steg dem herefter i ovnen i ca. 15 minutter ved 200°
Hak løget superfint. Bland det sammen med resten af ingredienserne og kog det op i et par minutter til saucen får den ønskede tykkelse. Smag til med ekstra limesaft og chili, hvis du ønsker. Lad ikke saucen bulderkoge for længe- så skiller den.
Server med gulerods- og agurkestænger, brød, ovnstegte kartofler eller til en omgang ananasris.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar