Blåbær og marcipan er lækre hver for sig, og kombineret som her i skylette og nærmest konfektagtige muffins, har man dokumenteret at 2+2 nogle gange giver 5.
12-15 mellemstore muffins
250 g marcipan
3 æg
3 spsk maizena eller hvedemel
1 dl sukker
½ vaniljestang
200 g blåbær
Riv eller skær marcipanen groft. Pisk det sammen med æg, sukker, vanilje og maizena/mel. Vend til sidst bærrene i dejen. Bruger du frosne bær så lad være med at tø dem op først, da de ellers safter og misfarver dejen så den får en trist grålig farve. Fordel dejen i muffinformene (fyld muffinformene ca. 3/4 op) og bag dem i 12-15 minutter ved 210° midt i ovnen.
Lad dem køle helt af inden servering. Server evt. med en klat fløde eller nyd dem som de er til en kop kaffe.
Velbekomme!
Om lidt går jeg ud, og pisker lidt fløde, for nu må mit hold muffins være kølet af. I mangel af blåbær stak jeg et frosset jordbær i hver. Det går nok an. Lækre ser de ud, så jeg glæder mig, og takker for inspirationen.
SvarSletGod lørdag aften:)
Det var da så lidt. :)
SvarSletHåber de smagte dig.
Fortsat god weekend!