tirsdag den 28. december 2010

Indisk lammegryde med ananas-ris og agurke-mynte-sauce

En mildt krydret indisk lammeret som spiller på dine smagsløg og samtidig sender næsen på et fantastisk indisk eventyr. De spicy-søde ananas-chili ris og den friske yoghurtsauce samler og fuldender retten.
4 pers
http://tv3.dk/sites/default/files/imagecache/text_article_image_gallery_image/text_articles/220_hovedret_0.jpg800 g lammekød fra kølle eller bov
2 tsk stødt sød chili
3 tsk paprika
1½ tsk koriander, stødt
1½ tsk stødt spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
2 løg
2 spsk olie
2 tsk stødt kanel eller en hel stang
3 laurbærblade
2 tsk stødte nelliker
2 ds flåede tomater
1½ spsk citronsaft
 2 fed knust hvidløg
salt og (lidt!) peber
Kødet skæres i terninger 2 gange 2 cm. Chili, paprika, koriander, spidskommen, gurkemeje og salt blandes med kødet i en skål. Trækker i på køl i mindst 1 time. Løgene hakkes groft, svitses i olien med kanel, laurbærblade og nelliker til løgene er gennemsigtige. Kødet tilsættes og brunes under omrøring. Dernæst tilsættes tomat, citronsaft og hvidløg. Retten simrer under låg i mindst 45 minutter (gerne længere) til kødet er mørt. Smages til med salt og eventuelt lidt peber.....men spar på peberet for ikke at drukne de mange skønne krydderier. 
Agurkemyntesauce:
3 dl yoghurt naturel
En halv agurk
1 tsk tørret eller frisk mynte
Salt
Yoghurten dryppes af i et klæde. Agurken rives groft. Pres eventuelt overskydende vand af. Røres i yoghurten sammen med mynte. Smages til med salt og stilles på køl indtil servering.
Ananasris:
1 ds ananas
3 spsk rosiner
En halv spsk olie
I spsk olie
30 g cashewnødder eller smuttede mandler
1 tsk stødt sød chili
300 g basmatiris
Kog risene efter anvisningen på pakken. Kog gerne i grøntsagsbouillon. Ananasstykkerne skæres i terninger. Svitses m rosinerne og chilien i olien 2-3 min, og steg de kogte ris med i et par minutter til sidst.
Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...