lørdag den 19. marts 2011

Blåbær-marcipan muffins

Blåbær og marcipan er lækre hver for sig, og kombineret som her i skylette og nærmest konfektagtige muffins,  har man dokumenteret at  2+2 nogle gange giver 5. 



12-15 mellemstore muffins


250 g marcipan
3 æg 

3 spsk maizena eller hvedemel
1 dl sukker 

½ vaniljestang
200 g blåbær
 





Riv eller skær marcipanen groft. Pisk det sammen med æg, sukker, vanilje og maizena/mel. Vend til sidst bærrene i dejen. Bruger du frosne bær så lad være med at tø dem op først, da de ellers safter og misfarver dejen så den får en trist grålig farve. Fordel dejen i muffinformene (fyld muffinformene ca. 3/4 op)  og bag dem i 12-15 minutter ved 210° midt i ovnen.


Lad dem køle helt af inden servering. Server evt. med en klat fløde eller nyd dem som de er til en kop kaffe. 


Velbekomme! 

2 kommentarer:

  1. Om lidt går jeg ud, og pisker lidt fløde, for nu må mit hold muffins være kølet af. I mangel af blåbær stak jeg et frosset jordbær i hver. Det går nok an. Lækre ser de ud, så jeg glæder mig, og takker for inspirationen.

    God lørdag aften:)

    SvarSlet
  2. Det var da så lidt. :)
    Håber de smagte dig.

    Fortsat god weekend!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...