Disse indisk inspirerede kartofler med de ultra-aromatiske spidskommenfrø får mundvandet til at løbe allerede mens de står og simrer i ovnen. Spidskommen er typisk at finde i indiske og sydafrikanske retter. Køb altid de hele frø, da den stødte udgave er flad og intetsigende. Spidskommen er IKKE det samme som almindelig kommen. Den "spidse" udgave er mere bestemt, dyb og konsekvent i smagen.
600 g kartofler
2 spsk. Hel spidskommen
4-6 spsk. Olivenolie
1 spsk. Havsalt
Forkog evt. kartoflerne i letsaltet vand i et kvarter. Dette er ikke nødvendigt, men det er min erfaring at det færdige resultat bliver bedre, da de færdige kartoffelbidder bliver superbløde indeni og sprødere udenpå.
Rist de hele spidskommenfrø på en hed pande og stød dem i en morter.
Dup kartoflerne helt tørre og skær dem i mundrette bidder. Lad gerne skrællen blive på, hvis du bruger små, fine kartofler. Bruger du rå kartofler så tør dem godt af i et viskestykke efter du har skåret dem.
Bland olie, spidskommen og salt i en skål og vend kartoflerne heri.
Put det hele på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200° i 20-30 min. (afhængig af forkogning)
Server til en god bøf eller en kyllingefilet i selskab med en omgang tomatchutney eller som tilbehør til indiske eller sydafrikanske retter som fx. Bobotie
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar