lørdag den 18. december 2010

Fudgekarameller

Lidt blød fudgekaramel til den søde tand. Én opskrift - 6 varianter. Karamelfudge, vanillefudge eller chokoladefudge - alle med eller uden nødder. Når sukkermassen er "kugletestet" tilsættes den smag man ønsker. Du kan således nemt lave flere varianter i ét hug.


Beklager den dårlige billedkvalitet


100 g smør
1½ dl fløde
1 knivspids salt
1½ dl sirup
300 g sukker
evt. 125 g overtrækschokolade
evt. 200 g hakkede nødder
evt. korn af en ½ stang vanilje







Smørret smeltes (må endelig ikke brune), hæld fløde, salt, sirup og sukker i. Dette koger op og skal småkoge til "kugletesten" kan beståes.
Kugletest: Tag 1 tsk. af sukkermassen og stik det ned i et glas koldt vand. Stivner karamellen så meget at den kan trilles mellem fingrene er det færdigt. (Pas på....det er varmt!) 

Tilsæt den ønskede smagsgiver. Massen kan også afkøles som den er. Eller tilsættes vaniljekorn og/eller nødder. Ønskes chokoladefudge, så lad chokoladen koge med i nogle minutter, inden de hakkede nødder eller flager eventuelt blandes i. 

Når man har tilsat de ønskede ingredienser, hældes massen op på en smurt plade, afsvaler lidt og skæres i firkanter. 

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...