mandag den 13. december 2010

Tomatchutney

Denne chutney er fra Kille Ennas "Solskinskøkken" og smager fantastisk (varm eller kold) sammen med rødt kød, kylling og fisk. En smagfuld all-round "sauce" som på én gang er både sød og krydret.

4 pers.

2 spsk. Smør
50 g mørk sirup
½ tsk. hele fennikelfrø*
¼ tsk. Nigellafrø(”Jomfru i det grønne”)*
¼ tsk. Spidskommen*
¼ tsk. Hele sorte sennepsfrø*
½ tørret chili*
2 laurbærblade
¼ tsk. Stødt gurkemeje
½ tsk. Havsalt
600 g. hakkede tomater

Start med at riste de *-markerede krydderier på en hed pande og stød dem til pulver i en morter.

Varm smør og sirup i en gryde. Tilsæt alle krydderierne og sautér et par minutter.

Hæld tomaterne i sirup-krydderiblandingen, rør godt sammen og lad det simre i en time ved lav varme. Rør af og til. Hvis chutneyen bliver for ”tør” så tilsæt lidt tomatjuice eller vand, men hvis temperaturen er lav nok passer det helt sig selv.

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...