4 pers.
2 spsk. Smør
50 g mørk sirup
½ tsk. hele fennikelfrø*
¼ tsk. Nigellafrø(”Jomfru i det grønne”)*
¼ tsk. Spidskommen*
¼ tsk. Hele sorte sennepsfrø*
½ tørret chili*
2 laurbærblade
¼ tsk. Stødt gurkemeje
½ tsk. Havsalt
600 g. hakkede tomater
Start med at riste de *-markerede krydderier på en hed pande og stød dem til pulver i en morter.
Varm smør og sirup i en gryde. Tilsæt alle krydderierne og sautér et par minutter.
Hæld tomaterne i sirup-krydderiblandingen, rør godt sammen og lad det simre i en time ved lav varme. Rør af og til. Hvis chutneyen bliver for ”tør” så tilsæt lidt tomatjuice eller vand, men hvis temperaturen er lav nok passer det helt sig selv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar