tirsdag den 14. december 2010

Cypriotisk rosmarinkylling

En simpel og let ret der lader rosmarin få hovedrollen. Så er du ikke fan af de små "grannåle" er denne ret næppe noget for dig. Selv er jeg stor fan af rosmarin. Det er utrolig nemt at dyrke selv og jeg er selvforsynende hen over vinteren med et kæmpe glas hjemme-tørrede nåle. 





2 pers.


400 g kogt kylling
1 lille løg
rosmarin
250 ml fløde
olivenolie
salt og peber
evt. mælk



Kog kyllingekødet med gulerod, porre, løg,selleri og peberkorn i ½-1 liter vand eller snyd og kog det i grøntsagsbouillon.  ;-)
Bruger du kød med skind så kassér skindet efter kogning.
Hak løget fint og steg det let i olivenolie i en gryde. Tilsæt rosmarin og fløde og lad det koge 3-5 minutter, så fløden reduceres. Tilsæt kyllingekødet og lad retten simre i endnu 3-5 minutter. Spæd evt. saucen op med lidt mælk, hvis fløden reduceres for meget. Smag det hele til med salt og peber.

Serveres med ris eller pasta sammen med semi-dried-tomater eller grillede grøntsagsspyd med champignon, cherrytomater og peberfrugt.

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...