lørdag den 18. december 2010

Brændte mandler

Disse søde og sprøde slik-mandler hører til ethvert jule-slikfad, hvis du spørger mig. De er nemme at lave og smager som en million. 



1 dl vand,
 150 g sukker,
 300 g usmuttede mandler
 1 tsk. eddike,
 ½ spsk. Smør 


Smagsvarianter: 
Korn af en stang vanilje eller 
2 tsk stødt kanel



Bring vand, sukker og eddike i kog ved fuldt blus på en pande. Skru derefter ned til middel blus. Lad vandet fordampe, indtil sukkeret har en konsistens som sirup, og tilsæt smørret.

Rør grundigt, indtil sukkeret er let gyldent og danner krystaller. Ønsker du smag af kanel eller vanilje så tilsættes dette nu. Vend mandlerne rundt i massen. Den stivner idet mandlerne kommer i men bliver blød igen efter kort tid. Rør rundt af og til. Når mandlerne "popper" er de færdige og så hælder du det hele ud på et stykke bagepapir. Fordel dem let med en gryde­ske. Når mandlerne er helt kolde, kan de skilles ved at slå let på dem med en grydeske.

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...