søndag den 19. december 2010

Chicken Parmigiana

Jeg smagte parmesankylling for første gang på en restaurant i New York for nogle år tilbage og har siden sjusset mig frem til denne opskrift med inspiration fra forskellige opskrifter på nettet. Og her er den kombination af den italiensk inspirerede amerikanske udgave, som jeg er yderst tilfreds med. Den er nem og simpel, og samtidig fuld af smag. 

2 pers

2 kyllingebryster
Spaghetti

1 æg
1 dl rasp
1 tsk oregano
½ dl fint revet parmesan
Salt og peber

1½ spsk smør
1½ spsk olivenolie

1½ dl revet mozzarella og parmesan ca. 50/50

400 g hakket tomat
1 fed hvidløg
½ spsk sirup
1 tsk oregano
Salt og peber

Garnering: Bredbladet persille og revet parmesan

Forvarm ovnen til 150° . Bank kyllingebrysterne flade. De skal være ca.1 cm tykke. Put dem evt. i en frysepose, så det ikke sviner ud over det hele, og slå dem flade med hånden.

Sæt vand over til pastaen. Bland ingredienserne til tomatsaucen sammen og kog det. Lad det stå og simre og reducere mens du laver resten.

Pisk ægget sammen i en flad skål. Mix rasp, oregano, parmesan, salt og peber sammen på en flad tallerken. Varm smør og olie op for fuld varme. Dyp kyllingefiletterne i det piskede æg og vend dem derefter i raspblandingen. Læg dem på panden når smørret er bruset af. Steg brysterne ved fuld varme indtil de er gyldent brune på begge sider. Det tager 1-1½ minut pr. side.
Læg kyllingebrysterne over i et ovnfast fad og læg ¾ dl af mozzarella-parmesan-blandingen på hver filet. Sæt fadet i ovnen.

Kog pastaen efter anvisningen. Dræn godt. Vend det i tomatsaucen. Gem evt. lidt tomatsauce til at lægge under kyllingen ved servering.

Når osten er smeltet (efter ca. 15 minutter i ovnen) anrettes maden på tallerkner. Drys med fint revet parmesan og hakket persille. 

Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Åh, det er altså ALT for længe siden jeg har lave chicken parmagiana! Det er en af mine yndlingsretter - ville dog ønske jeg kunne spise den i USA, amerikanerne er rigtig gode til at lave den :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...